Download film og tv serier fra usenet (2016 guide)

Nyhedsgrupper (usenet) er diskussionsfora på internettet, der er delt op i forskellige kategorier. Med en nyhedsgruppeklient såsom Outlook Express, Netscape eller Mozilla Thunderbird kan man fra en nyhedsgruppe-server hente en gruppeliste med navnene på alle diskussionsfora. Man kan abonnere på de grupper, man ønsker at læse og deltage ved at skrive e-mail-lignende indlæg.

Udover at man kan debatere, kan man også downloade film og serier på usenet. Det kræver nogle særlige programmer og services for at kunne finde disse filer og kan tage lidt tid at få sat op, men det er hele besværet værd.

Hvad er fordelen ved at downloade fra usenet?

Du downloader fra lynhurtige servere i modsætning til f.eks. torrents hvor du kan opleve meget langsomme/ustabile hastigheder. Download hastigheden er ofte så hurtig som din forbindelse er, så du vil altid downloade med max hastighed. Jeg downloader f.eks. ofte med 40-50 MB/s.

Med programmer som Sonarr kan du automatisere dine downloads således at når et nyt afsnit af din yndlingsserie kommer ud, så bliver det helt automatisk downloadet i den bedste kvalitet.

Hvad skal jeg bruge for at downloade fra usenet?

Denne liste er til nybegyndere og skal betragtes som minimum-krav.

  1. NZBGet
  2. Sonarr
  3. En usenet provider
  4. En film og TV indexer

Lidt om NZBGet
Download film og tv serier fra usenet (2016 guide)

I min forrige guide anbefalede jeg SABNZBd, men har sidenhen afprøvet NZBGet som nu er min primære download klient. Grunden til dette er NZBGet downloader hurtigere end SABNZBd og så ser det pænere ud.
Hent NZBGet her.

Lidt om Sonarr
Download film og tv serier fra usenet (2016 guide)

Sonarr er uundværligt hvis du ser mange TV serier. Du skal blot tilføje dine serier og så henter Sonarr dem helt automatisk ned, lige så snart de er tilgængelige på usenet.
Hent Sonarr her.

Lidt om usenet providere
Download film og tv serier fra usenet (2016 guide)

Der er mange usenet services på markedet, men jeg har erfaret at du får mest for pengene hvis du vælger AstraWeb. Priserne er helt i bund, mens hastigheden er i top.
Tilmeld dig her.

Lidt om indexere

En indexer gør det muligt at søge efter film, serier, programmer etc. på usenet. De bedste indexere pt. er DogNZB, PFMonkey, NZBCat. Alle disse er invite only indexere. Spørg på reddit om der er nogle der vil sende en invite (det vil folk som regel gerne).

Opsætning

Sonarr

Tilføj dine indexere og tilføj din download klient. Du skal bruge API key til alle disse.

NZBGet

Tilføj din AstraWeb konto i settings. Sæt max connections til 40.

Færdig!

Dette er den ultra korte version af min længere og mere detaljeret guide til hvordan man kommer i gang med at downloade fra usenet.
Hvis du ønsker flere detaljer, så tag et kig på min anden guide: Download gratis film og serier fra nyhedsgrupper/usenet

Som altid, skriv en kommentar hvis du har spørgsmål eller oplever problemer og så vil jeg forsøge at hjælpe så godt som jeg kan.

Passioneret IT nørd med mange års erhvervs erfaring, både i indland og udland.