Hastigheds test af fiber internet i Tranum

Tranum er en lille by ca. 35km fra Aalborg som har mulighed for 500/500 (og 1000/1000) mbit fiber internet. Men hvor godt er det egentligt? Jeg har lavet hastigheds test af fiber internet i Tranum for dem som er nysgerrige.

Vi flyttede til Tranum for godt en måneds tid siden og jeg har brugt mit fiber internet siden da. Det bliver primært brugt til at hente store filer på Usenet (film, etc) via en medieserver som er koblet direkte til routeren.

Hvor hurtigt er det?

Det er ret hurtigt. Her kører jeg en speedtest på min medie server:
Hastigheds test af fiber internet i Tranum

512/365 mbit – Ikke dårligt. Det er muligt at min medie server begrænser upload på en eller anden måde – Det er jeg stadigvæk ikke helt klar over. Men har svært ved at klage over at der “mangler” 135 mbit i min upload hastighed når jeg kigger på det store billede!
Dog skal det siges at jeg stoler ikke 100% på denne test.

Hastigheds test af fiber internet i Tranum

Det kommer selvfølgelig an på en helt masse, men jeg har testet min forbindelse vha. direkte download og fik den op på følgende hastighed:

Hastigheds test af fiber internet i Tranum
Linux kommando: wget -O /dev/null http://speedtest.tele2.net/10GB.zip

66.3 MB/s

Hastigheds test af fiber internet i Tranum

feelsgood.jpg
Dette er den teoretiske max-hastighed (ca) på en 500 mbit linje, men jeg har oplevet at den har nærmet sig 70 MB/s.

Konklusion

Du får absolut noget for dine penge mht. hastighed. Dog skal det nævnes at du nok ikke opnår de samme hastigheder hvis du tilslutter via WiFi pga. forstyrrelse i signal, så for at få mest ud af det, anbefales det at tilslutte direkte med netkabel til din router.

Kør din egen hastighedstest og skriv resultatet i en kommentar nederst på siden:

www.speedtest.net
Passioneret IT nørd med mange års erhvervs erfaring, både i indland og udland.